Tuesday, 29 January 2013

PROJEK BIO ~ BIOL

Assalamualaikum.....

              morning u'oll...ary yg indah tp boring sgt ary ni sbb pg2 lg aku dah kene start wat experiment unt projek bio 300..korang taw x mksd bio300 tu....maksudnye biol 300 degree taw.hhahahaaa....rs loser je kene wat experiment ni...mmg la kan unt kod bio ni  xde final paper..bunyi cam best kan tp..kene mengadap experiment,test + viva yg menyusahkan ..group aku unt projek ni ade 3 org je..



tgk ni...ni la lab manual yg menyusahkan idup aku 1 sem ni...kalau best cam buku cite ok la gak...ni br lab manual...lum lg tgk buku nota dy...kalau tgk gerenti nak tido nye...kalau mlm2 tu rs ssh sgt nak tido..korang amik je  buku bio..tgk je confirm ley wat korang ngantuk..korang try la..aku dah sll wat keje cam2...tp camne pun BIO IS BETTER THAN PHYSIC hahahhaa....sbb aku benci physic...:P...ok skrg nak cite psl projek aku tu la








mule2 kitaorg kene settlekan borang ni dulu...kene mintak sign mcm2 org...sbb kitaorg kan nak kene gune lab..jd diorg tkut la kalau jd pape kat kitaorg so kene mintak permission ntah sape2 org,aku pun x knl...kitaorg terpakse la trun naik tingkat 2 n 5...


experiment kitaorg ni psl bakteria...ssh wat experiment ngan bende yg kite x nmpak ni..1st skali kitaorg kene siapkan agar nutrient unt letak bakteria tu...sbnrnye agar nutrient ni ade je yg segera kat lab tu ,tp akak lab tu x nak bg..dy kate lg bgus kalau kitaorg wat sendiri..urmmm nak x nak kene la memasak nutrient agar tu sendiri....kat atas ni bhn2 nak wat nutrient agar tu...


bhn2 td sume campur ikut sukatan masing2...kitaorg wat unt 1 liter...botol ni lak ade 500ml je..terpakse la gune 2 botol...mase ni bau bende ni normal je tp bile dah msuk dlm oven...lg truk dr bau longkang yg x cuci...hehhehee



ni mase kitaorg msukkan dlm oven.kalau korang nak wat kek pun ley gak gune oven ni sbb aku nmpak kat dpn tu ade bgtau suhu unt kek bp hahhaaa..aku mati2 la ingat ni mmg avon makmal....mase duk dlm oven ni kene la sll bkk penutup botol ni sbb x nak dy meruap dan dah semestinye ni keje aku...time ni la bau dy mmg teramat la busuk..smp xley nak cite hahahhaa...
pas siap ni..mcm2 lg la kene wat...kene label la...kene ttp la..mcm2 hal...

ok la...ni je nak cite sbnrnye..aku update entry ni mase dlm lab ...nak smbg keje..oven tu cam nak meletup je aku tgk hahahhaa...

BYE2....

1 comment:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Nuramirah Rozamri. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa