Tuesday, 26 February 2013

Projek Bio is going to hell!!!!!!!!!!

Assalamualaikum....

                      korang ingat x psl projek bio aku yg biol tu...aku ade tls dlm entry  projek bio part 1 and entry ni bio part 2 ...bende yg plg menyedihkan ialah PROJEK BIO KITAORG TU X JD  :( ....


 kitaorg wat plate ni 8 taw...tp ade 1 je yg tumbuh bakteria..dah la next week ade pre-viva untuk experimen ni....aku x taw la psl bakteria x nak tumbuh...lab assistant kate maybe sbb pH untuk nutrient agar kitaorg ni kurang ok kut..


ni je satu2 nye plate kitaorg yg ade pertumbuhan bakteria,yg lain sume go to hell....wahhhhhhhhhh sdih .....


korang nmpak x cam putih2 kat bulatan tu...tu la bakteria yg kitaorg nak tp gedik sgt bakteria tu x nak tumbuh...jln penyelesaiannye kitaorg terpakse la masak blk nutrient agar tu n wat yg baru...


disebabkan kesuntukan mase kitaorg pun wat la blk agar nutrient tu..nak wat camne kan..target unt paper ni A taw..kalau x wat blk mmg kelaut la projek kitaorg..nsib ade mase lg...pas dah siap sume kitaorg trus simpan dlm bende alah ni...bende alah ni name dy incubator...suhu dy sesuai unt pembiakan bakteria...


ni la rupe dlm incubator tu...tp aku kalau bley nak avoid la dr bkk bende ni...bau dy mmg xley tahan lnsg...nutrient agar tu bau dy lg truk dr loji...x phm la aku camne org ley duk lame2 dlm lab ....mmg kebal la idung diorg tu kan hahahhahaa....

hope sgt experiment kedua ni bakteria nak tumbuh...tlg la bg kerjasama sikit...mls la nak ulang byk2 kali...nak kene g lab awl2 pg....x sanggup nak mengadap muke akak lab tu..garang kut.....

bye2.....




 


2 comments:

  1. done follow u blog dear..
    ni nanti abis study keluar keje doc ea...good luck

    ReplyDelete
  2. tq dear...x taw la abis study nanti jd ape hehehee...hrp2 dpt keje je la ...

    ReplyDelete

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Nuramirah Rozamri. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa