Tuesday, 26 February 2013

Jeram Tengkek Trip.....

Assalamualaikum....


              cite ni psl ary minggu aku....dah nak dkt 3 taun aku blajar kat pilah ni tp skali pun x penah nak smp kat jeram tengkek ni....kwn2 aku ramai la gak yg dah g menjelajah tmpt ni....nak dijdkan cite ary ahad ary tu Mr F bwk aku g jeram tengkek ni..pyh kan nak gune name  samaran...kite gune name btul dy ea...name gula hati aku tu FAEEZ....dlm keadaan yg kitaorg berdua ni x taw lnsg psl kwsan jeram tengkek ni n just ikut signboard je,make bergerak ar kitaorg g sane....excited la gak sbb 1st time ni nak g sane...hahahaa..jln nak ke jeram tengkek ni kirenye cam laluan nak ke bahau tp x msuk bahau pun sbb kene straight ke batu kikir..aku x pandai sgt jln2 kat n9 ni sbb aku bkn org sini pun,mls aku nak amik taw...hahhaa...pas 20 min kitaorg jln kitaorg nmpak la 1 simpang ni yg ade signboard jeram tengkek...pas 1 km msuk simpang tu...


kitaorg jumpe pintu ni la...tp blum smp lg taw u'oll....kat signboard sblh tu siap tls JERAM TENGKEK 14 KM..............WAHHHHHHHHHH.....jauh tu..cam 2x msuk uitm aku....keje gile btul jeram ni duk jauh sgt ....kitaorg mule2 cam was2 je nak msuk....rs cam pendalaman sgt...line fon pun SOS je...korang bygkan upenye bile kitaorg smp,jeram tu kat kwasan org asli...bersepah sepah org asli mase kitaorg otw tu...gile la...nsib baik aku g ngan faiz,jd xde la tkut sgt..kalau g ngan kwn2 pompuan je aku rs aku patah blk kut hahahahaa...tkut ....org asli kat situ..sume kete lalu diorg nak pndg...



nak dkt 1 jam gak la perjalanan kitaorg nak smp sini...mcm2 bende nak kene redah..dah la ngan keadaan jln diorg yg byk lembu2 n kambing yg xde etika hahhaaa....suke2 je membuang kat atas jln..kalau buang sikit2 xpe gak...ni buang byk2 smp dah x nmpak jln tar...nmpak bhn kumbahan diorg je.... -_- ... biadap punye lembu hehehehe...

 

camni la suasana kat jeram tengkek tu...ramai gak la org yg dtg tp yg ramai tu org kat kwasan tu je la...org luar ade la 2-3 family...tu pun xde la luar sgt..org n9 jgk..kitaorg je la org luar..sorang org melaka,sorang org segamat hahahhaa... kitaorg xde plan pun nak mandi2 kat sini..plan nye nak jln2 je sbb kat pilah xde pape yg best...tp dah nmpak air ni kan..kalau x mandi pun sekurang2nye basah2 kan kaki je la....hehheheee


tgk tu...mule jual mahal x nak main air tkut basah..last2 dy yg excited duk atas batu lame2 hahahhaaa....


walaupun jauh tp seronok ...sekurang kurangnye xde la aku terperuk dlm bilik je ary minggu...dpt la borak2 ngan Mr.F ...time dy x bz la dpt kuar ngan dy...hehehee....lastly thnkz to my love coz bwk g jeram tengkek..kalau awk x bwk,ntah2 smp abis blajar pun sy g situ.... .

sape2 yg nak g tu..aku rs g biar berteman..jgn g sorang2...nanti boring drive sorang2 + bwk org pelik kat situ hahahhaaa...

BYE2... :)
 



No comments:

Post a Comment

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Nuramirah Rozamri. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa